WORKSHEET
For each active voice sentence, choose the correct passive voice sentence from the given options.
1. The students wrote the essays.
A) The essays were written by the students.
B) The students had written the essays.
C) The essays are being written by the students.
Ans: A) The essays were written by the students.
2. She is watching the movie.
A) The movie was watched by her.
B) The movie is being watched by her.
C) The movie is watched by her.
Ans: B) The movie is being watched by her.
3. He had fixed the car.
A) The car was being fixed by him.
B) The car had been fixed by him.
C) The car was fixed by him.
Ans: B) The car had been fixed by him.
4. They will complete the project.
A) The project will have been completed by them.
B) The project will be completed by them.
C) The project is completed by them.
Ans: B) The project will be completed by them.
5. The dog chases the cat.
A) The cat is chased by the dog.
B) The cat was chased by the dog.
C) The cat had been chased by the dog.
Ans: A) The cat is chased by the dog.
6. The doctor diagnosed the illness.
A) The illness was diagnosed by the doctor.
B) The doctor had diagnosed the illness.
C) The illness is being diagnosed by the doctor.
Ans: A) The illness was diagnosed by the doctor.
7. The committee will award the prize.
A) The prize has been awarded by the committee.
B) The prize was awarded by the committee.
C) The prize will be awarded by the committee.
Ans: C) The prize will be awarded by the committee.
8. We delivered the packages.
A) The packages are delivered by us.
B) The packages were delivered by us.
C) The packages had been delivered by us.
Ans: B) The packages were delivered by us.
9. She was cooking dinner.
A) Dinner was cooked by her.
B) Dinner is being cooked by her.
C) Dinner was being cooked by her.
Ans: C) Dinner was being cooked by her.
10. The team had won the championship.
A) The championship had been won by the team.
B) The championship is won by the team.
C) The championship was won by the team.
Ans: A) The championship had been won by the team.
Comments
Post a Comment